top of page

Контрольно -оцінювальна діяльність учителя початкових класів

29.01.2019 на базі НМЦ з метою підвищення професійної компетенції педагогів у рамках школи педагогічних ініціатив проведено семінар- практикум для 40 педагогів початкових класів з питання "Контрольно -оцінювальна діяльність учителя початкових класів".

Слободянюк О.В. методист НМЦ зазначила, що актуальність питання обумовлена зростанням ролі вчителя та його професійної компетентності, посиленням значення процесу оцінювання у розвитку особистості учня, актуалізацією необхідності формування усвідомленої потреби педагога у розвитку оцінювальної компетентності як компонента його педагогічної майстерності, необхідністю створення і вдосконалення комплексу педагогічних умов, спрямованих на формування оцінювальної компетентності вчителя початкових класів.


Як отримати від учнів якісний зворотний зв'язок, щоб дізнатися, що вдається їм добре, а що потребує додаткових пояснень? Стандартне опитування може бути не ефективним. Давати оцінку знанням учня/-иці потрібно, позитивно, враховуючи вік, особистісні якості, характер, відстежуючи процес засвоєння знань учнів. Одними з найважливіших ролей учителя є спостереження та оцінювання.

Шевчук Л.К.учитель початкових класів вищої категорії, старший учитель практично ознайомила педагогів з впровадженням технології- фідбек. Педагоги дізнались про різні форми фідбеків. У класі вчитель/-ка може давати фідбек на всіх етапах уроку, наприклад:на початку уроку, під час коментування роботи, яку вчитель/-ка оцінив/-ла з попередніх уроківпротягом певного виду діяльності, коли вчитель/-ка спостерігає за роботою в парах чи у групах на прикінці певного виду діяльності, коли вчитель/-ка підбиває підсумки роботи.

95 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page