top of page

Методичні рекомендації щодо організації дистанційного навчання для вчителів



Світлана Манзарук, методист НМЦ

Методичні рекомендації щодо організації дистанційного навчання для вчителів:

І. У Viber ( можливо messenger або інші мережі) класними керівниками закладів загальної середньої освіти створюються групи для учнів відповідних класів. Доречно працювати за таким алгоритмом: - учитель-предметник на YouTube обирає відео з поясненням навчального матеріалу теми відповідно до підручника, мови навчання та копіює посилання. Наприклад: відео-уроки з фізики. YouTube Павел Виктор; відео-уроки з математики: https://uk.khanacademy.org/. - Учням пропонується робота з підручником (зазначаються сторінки підручника та вправи для опрацювання). Теоретичний матеріал у вигляді блок-схем на одному аркуші (опорний конспект). Учні виконують тренувальні вправи на онлайн тренажерах з математики: - для 1-8 класів за посиланням https://novatika.org/uk/…; - завдання у форматі ЗНО з математики по всім темам за посиланням https://terletskyi.blogspot.com/p/blog-pagehtml ; онлайн тести з фізики за темами у форматі ЗНОhttps://www.iznotest.info/fizika-2/. Учитель-предметник розміщує у групі текст перевірочної роботи, встановлює терміни її виконання та електронну адресу, на яку учні надсилають фото розв’язків. Отримуємо фото домашньої роботи, перевіряємо. Якщо потрібно, даємо додаткові пояснення, завдання. ІІ. Використання веб-сервісу Google Classroom за алгоритмом: Навчальне відео. Покрокова інструкція як створити КЛАС

(Звертаємо увагу, що використання сервісів Viber, Google Classroom не передбачають одночасної роботи учасників освітнього процесу).

ІІІ. Для проведення онлайн-уроків рекомендуємо використовувати:

1). Zoom zoom.us/

Сервис для проведення відео-конференций та вебінарів. У бескоштовній версїї можливо проводити зустрічі до 40 хвилин на 100 учасників.

2). Wiziq www.wiziq.com/

Сервис для організацїї онлайн навчання. Створюється клас, до якого приєднуються учні (вони повинні створити в цьому середовищі свій аккаунт). Можливо організувати спілкування, публикувати завдання та оголошення, проводити онлайн-зустрічи. У бескоштовній версїї тільки 10 учасників можуть приєднатися до курсу та на відео-зустріч.

3). Facebook Live

Трансляція відео безпосередньо з Facebook. Створіть закриту групу класу, в якому можливо буде проводити Live трансляцїї та проводити уроки-онлайн. Бескоштовно та не має обмежень у часі.

4). Instagram Live

Трансляція відео з Инстаграм. Можливо проводити у своєму аккаунті, якщо учні на Вас підписані, то вони отримають сповіщення про вихід у етер. Або створити закритий аккаунт класа та проводити онлайн-зустрічі там.

5). Periscope

Додаток для проведення прямих етерів. Для того щоб учні бачили Ваші трансляції вони мають встановити цей додаток на телефон та створити аккаунт. Звертаємо увагу, що дистанційну роботу необхідно побудувати за допомогою навчальних матеріалів,які допоможуть учням самостійно розібратися з новою темою.


55 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page