top of page

Від експерименту до практики

18.12.18 в МСНВК пройшов методичний практикум в рамках дослідницько-експериментальної роботи щодо впровадження технології інтегрованого навчання.

У сучасних умовах ефективність початкової освіти пов’язується з реалізацією компетентнісного підходу. Як свідчать результати аналізу дослідницько -експериментальної роботи колективу закладу, ефективній реалізації компетентнісного підходу в навчанні молодших школярів сприяють:

зміни підходів до підготовки і проведення уроку як основної форми організації навчальної діяльності в умовах класно-урочної системи навчання (певне структурування, встановлення міжпредметних зв’язків, конструювання на засадах міжпредметної інтеграції);розширення діапазону організаційних форм, методів навчання, способів навчальної взаємодії, що мають на меті практичну спрямованість навчання і базуються на взаємозв’язках урочної та позаурочної діяльності,в режимі повного дня.

Тож на зміну урокам, на яких традиційно здебільшого переважає вивчення теоретичного матеріалу, приходять компетентнісно орієнтовані уроки, що сприяють цілісному сприйняттю навчального матеріалу, формуванню системного мислення, позитивного емоційного ставлення до пізнання. Педагоги Лозінська В.В.,Котлярова Н.М. практично продемонстували доцільне включення в урок запитаннь і завданнь з матеріалу інших навчальних предметів, що мали допоміжне значення для вивчення теми й сприяли глибшому сприйманню та осмисленню навчальної теми. Результативність роботи педагогів було підтверджено дослідженнями вчителя-дефектолога Вітошинської Ю.О.,яка розповіла про доцільність системної роботи по впровадженню нейрокорекційних вправ. Шевчук Л.К. продемонструвала варіації дидактичних посібників для сенсорного розвитку молодших школярів.




96 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

STEM-освіта

bottom of page